Turqia shënoi 95-vjetorin e themelimit të Republikës

Më datë 29 Tetor, Turqia feston përvjetorin e themelimit të Republikës.

Festa e Republikës

29 Tetori është një ditë kombëtare, e cila shënohet çdo vit në Turqi, në Republikën Turke të Qipros së Veriut dhe në përfaqësitë diplomatike jashtë vendit për të festuar shpalljen e Republikës nga Kuvendi i Madh Popullor i Turqisë më datë 29 Tetor 1923.


Fjalët Kyçe: 29 Tetori Dita e Republikës , Festa e Republikës , Turqi