Qyteti antik Afrodisias përfshihet në listën e trashëgimisë botërore të UNESCO-s

Afrodisyas, i cili është një qytet madhështor antik i mbetur nga periudha e lashtë greke dhe romake e që ndodhet në nënprefekturën Karacasu të Afyonit, është përfshirë në listën e trashëgimisë kulturore të UNESCO-s.

Afrodisias, një lashtësi e dalë në dritë

Afrodisyas, i cili është një qytet madhështor antik i mbetur nga periudha e lashtë greke dhe romake e që ndodhet në nënprefekturën Karacasu të Afyonit, është përfshirë në listën e trashëgimisë kulturore të UNESCO-s.


Fjalët Kyçe: UNESCO , lista e trashëgimisë botërore , qyteti antik , Afrodisias , Karacasu , Afyon