Turqinë nuk e ndal asgjë, hedh themelin e mega-projektit

Distanca ndërmjet dy kullave do të jetë 2013 metra ndërsa gjatësia e urës do të jetë 5 169 metra. Ura që do të kushtojë 10 miliardë lira turke (afërsisht 3 miliardë dollarë do të përfundojë brenda 5 vjetësh.

Ura "Çanakala 1915"

Kontinentet e Azisë dhe Evropës do të bashkohen edhe një herë nëpërmjet urës më të gjatë të varur në botë që do të ndërtohet në Çanakkala.


Fjalët Kyçe: megaprojekte , ura “Çanakala 1915” , Binali Yildirim , mega projekt , gur themeli