Turqia, vendi me popullsinë më të re të Evropës

Turqia ka popullsinë më të re në moshë në Evropë, vetëm 8,3% e popullsisë së saj është e plakur.

Popullsia Turke

Turqia është vendi me popullsinë më të re të Evropës. Me vetëm 8,3% të moshuar ajo është në pozicionin e vendit me popullsinë më të re në moshë në Evropë. Vendet me nivelin më të ulët të popullsisë së plakur në botë janë Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Katari me 1%. Këto vende ndiqen nga Uganda, Kuvajti, Omani, Angola, Bahrejni, Burkina-Faso dhe Zambia.


Fjalët Kyçe: popullsia turke , popullsi e re , rritja e popullsisë , plakja e popullsisë , popullsi e plakur , Turqi