Turistët e vendeve të Lindjes së Largët tregojnë një interes të veçantë për trëndafilat e Isparta-s

Qyteti jugperendimor i Turqisë, Isparta është i njohur për kultivimin e plantacionit të trëndafilave dhe me 65 përqind merr pjesë në prodhimin e përgjithshëm botëror të vajit të trandafilit (Otto), që arrihet me punë të vështirë, kilogrami i së cilës kushton 7 000 euro.

Trëndafilat e Ispartas

Mijëra turistë nga Koreja e Jugut, Kina, Japonia dhe Tajvani veçanërisht me sezonin e mbledhjes së trëndafilave tregojnë një interes të veçantë dhe përshkojnë mijëra kilometra për të vizituar Isparta-n.  


Fjalët Kyçe: trëndafilat e Ispartas , Isparta , turistët e Lindjes së Largët , turistët e huaj