Pushime që ngopin barkun dhe shpirtin: Gaziantepi dhe Sanliurfa

Këto dy qytete me vlera gastronomike dhe kulturore të regjistruara/certifikuara nga UNESCO-ja, janë në pritje të vizitorëve që duan të bëjnë të paharrueshme pushimet semestrale.

Gaziantepi dhe Sanliurfa

Turistët që vizitojnë Gaziantepin, i pret një pasuri mahnitëse në aspektin e gjellëve dhe ëmbëlsirave. Qyteti ka në gjirin e tij edhe shumë vlera historiko-kulturore. Ndërsa Sanliurfa i çon vizitorët në historinë e njerëzimit përpara 12.000 vitesh, në Gobeklitepe, sit arkeologjik që konsiderohet si tempulli më i vjetër në botë.


Fjalët Kyçe: Sanliurfa , Gaziantep , kryeqyteti i gastronomisë