Përkujtohet themeluesi i Republikës së Turqisë, Mustafa Kemal Ataturk

Turqia përkujton liderin dhe presidentin e parë, Mustafa Kemal Ataturk

10 nëntor

Lideri i Luftës Çlirimtare Turke, themeluesi dhe Presidenti i parë i Republikës së Turqisë, Mustafa Kemal Ataturk, u nda nga jeta më 10 nëntor në orën 9:05 me kohën lokale, në Pallatin “Dolmabahçe”, në moshën 57-vjeçare.


Fjalët Kyçe: Republika e Turqisë , Mustafa Qemal Ataturku , Mustafa Kemal Ataturk