Përkujtohet themeluesi i Republikës së Turqisë, Mustafa Kemal Ataturk

Turqia përkujton me dashuri, respekt e mirënjohje liderin dhe presidentin e parë, Mustafa Kemal Ataturk

10 nëntor

Lideri i Luftës Çlirimtare Turke, themeluesi dhe presidenti i parë i Republikës së Turqisë, Mustafa Kemal Ataturk, u nda nga jeta më 10 nëntor në orën 9:05 (me kohën lokale), në Pallatin “Dolmabahçe” në Stamboll, në moshën 57-vjeçare.


Fjalët Kyçe: Republika e Turqisë , Mustafa Qemal Ataturku , Mustafa Kemal Ataturk