Macet e Stambollit

"Macja është e vetmja kafshë që ka arritur të zbutë njeriun." (Marcel Mauss)

Mace Stambolli

"Në lagjet Cihangir dhe Kadikoy të Stambollit macet janë të dashura... Këto lagje janë si të thuash një "Republikë Felina "... Për banorët e Stambollit është një përgjegjësi e përbashkët kujdesi për macet në rrugë" (VG, Norway)


Fjalët Kyçe: macet e Stambollit