Foto të ndryshme nga kremtimi i pashkëve në botë

Kremtimi i pashkëve në vende të ndryshme

Pashkët

Pashka (ose pashkët) është kremtimi më i madh i kalendarit liturgjik të Kishës Katolike dhe të kishave të tjera të krishtera që kremtojnë Ringjalljen e Jezusit. Në krishtërimin perëndimor, Sezoni i Pashkëve, fillon të dielën e Pashkëve dhe zgjat shtatë javë, duke i dhënë fund me ardhjen e ditës pesëdhjetë. Në Ortodoksi, sezoni i Pashkës fillon ditën e Pashkës dhe përfundon me ardhjen e ditës së dyzetë, festën e Ngritjes.


Fjalët Kyçe: Pashkët , Kisha Katolike , Kisha Ortodokse , Ringjallja e Jezuzit