Bie fluksi i turistëve në Romë për shkak të koronavirusit

Më pak fluks turistësh vihet re në vendet më të rëndësishme turistike të kryeqytetit italian, Romë.

Roma boshatiset nga frika e koronavirusit

Koronavirusi ka prekur edhe stafin e emisionit të famshëm “Le Iene”. Pjesëtarët e stafit kanë marrë një mesazh, ku u është kërkuar që mos të paraqiten në redaksi pasi një pjesëtar ka rezultuar i kontaminuar.

Atyre u është këshilluar të qëndrojnë në shtëpi për 14 ditë.

Në mbledhjen e Romës më 25 shkurt 2020 ishin arritur 6 konkluzione:

1– Mbajtja hapur e kufijve.

2- Shpërndarja e standartizimi i informacioneve për për udhëtarët që vijnë nga zonat me rrezik apo që udhëtojnë drejt tyre.

3- Shpërndarja e informacioneve mjekësore e epidemike

4- Standartizimi informacioneve për profesionistët e për publikun për masat e adoptuara.

5- Video konferenca të rregullta mes ekspertëve të lartë mes ministrash

6- Mosanulimi i manifestimeve dhe aktiviteteve, por vlerësimi i tyre rast për rast

Sipas anëtarit Këshillit Ekzekutiv të Organizatës Botërore të Shëndetit, Walter Ricciard, Italia renditet vendi i parë në Europë me numrin më të madh të personave të infektuar, ku numri vazhdon ët rritet.


Fjalët Kyçe: Itali , vendet turistike të Romës , Romë , epidemia e koronavirusit