Vazhdojnë deklaratat kundërthënëse amerikane për PYD/PKK-në

Disa raporte të fundit të institucioneve dhe deklarata të zyrtarëve të tyre tregojnë se PYD dhe krahu i saj i armatosur YPG janë organizata terroriste.

Deklaratat amerikane për PYD/PKK

Në një kohë që mbështetja e ShBA-së për organizatën terroriste PYD/PKK vazhdon të rrisë tensionet në marrëdhëniet turko-amerikane, në frontin amerikan ditët e fundit vijnë edhe deklarata në cilësinë që pohojnë faktin që YPG është krahu i armatosur i organizatës separatiste terroriste PKK në Siri. (Grafiku është përgatitur nga Kemal Delikmen i Anadolu Agency-AA)


Fjalët Kyçe: PKK/KCK/PYD-YPG , ndihmat amerikane , lufta civile në Siri , organizata terroriste PKK , lidhja PKK-PYD