Turqia, vend model me sistemin e fortë shëndetësor dhe mbështetjen sociale

arnavutca infografik_AA_Türkiye güçlü sağlık sistemi ve sosyal yardımlarıyla koronavirüse karşı model ülke.jpg

Masat e forta që Turqia ka ndërmarrë për të parandaluar përhapjen e pandemisë së shkaktuar nga koronavirusi i llojit të ri (Covid-19) si dhe sistemi i saj solid i shëndetit publik dhe skemat e ndihmës bujare sociale e kanë bërë vendin të jetë model për shumë vende të tjera në kundër virusit vdekjeprurës. #Covid-19 (Grafiku është përgatitur nga Agjencia Anadolli-AA)


Fjalët Kyçe: Turqi , shëndeti publik , masa të rrepta , masa shtrënguese , masat kundër Covid-19 , efektet e Covid-19 në ekonominë globale