Masat e marra nga shtetet në luftën kundër Covid-19

Përhapja globale e koronavirusit të ri (COVID-19) që u shfaq në Kinë ka bërë që vendet të jenë përballë një sfide serioze lidhur me marrjen e masave.

lufta kunder koronavirusit

Me rritjen e numrit të rasteve në vendet më të prekura nga pandemia, u shfaq një barrë e madhe për sistemet shëndetësore dhe vështirësi në rezervat e materialeve sanitare, ilaçeve dhe pajisjeve mjekësore. Ndërsa masat e marra për të parandaluar përhapjen e virusit shkaktuan ndërprerjen e jetës së përditshme dhe aktivitetit ekonomik, në vazhdim u morën masa për të zvogëluar efektet negative të pandemisë në ekonomi dhe jetën sociale. Qeveritë u përpoqën të lehtësojnë barrën e pandemisë mbi ekonominë dhe qytetarët, me ndihma të drejtpërdrejta, si dhe mbështetje për punonjësit dhe bizneset. Në këtë infografik do të gjeni disa nga masat kryesore të ndërmarra nga autoritetet publike në 20 vendet e para me numrin më të madh të rasteve nga pandemia. (Grafiku është përgatitur nga Agjencia Anadolli-AA)


Fjalët Kyçe: lufta kundër koronavirusit , epidemia e koronavirusit , riatdhesimi i shtetasve për shkak të Covid-19 , izolimi i rasteve me Covid-19 , masat kundër Covid-19 , efektet e Covid-19 në ekonominë globale