Historia e turpshme e Holandës

Shumë vende të kontinentit afrikan Holanda i ka shfrytëzuar për vite të tëra si koloni dhe njerëzit që ka rrëmbyer këtu i ka çuar si skllevër në kontinentet e Amerikës dhe Evropës.

Holanda

Holanda, e cila ka pasur koloni në shumë rajone, duke filluar nga kontinenti amerikan e deri në Azi, nga Afrika e deri në Amerikën e Jugut, shumë vende të kontinentit afrikan i ka shfrytëzuar për vite të tëra si koloni.


Fjalët Kyçe: Holanda , sistemi kolonial , kolonitë holandeze , kolonializmi , Afrikë