Guta Lindore në 10 fakte

Fatkeqësia humanitare që po jetohet në Gutën Lindore për shkak të rrethimit të regjimit të Asadit mori jetët e qindra civilëve, shumica gra e fëmijë. (Grafiku është përgatitur nga Anadolu Agency-AA)

Drama humanitare e Gutës Lindore

Në Gutën Lindore pranë kryeqytetit Damask të Sirisë, të cilën regjimi i Bashar al-Asadit e mban nën rrethim, po ndodh një nga krizat më të mëdha njerëzore të shekullit 21. Rajoni me një territor prej 104 kilometra katrorë, që përfshin disa komuna dhe zona në lindje të Damaskut, është bërë skenë e fatkeqësisë më të madhe të luftës civile.


Fjalët Kyçe: Guta Lindore , Damask , Siri , regjimi i Asadit , zonë e çtensionuar , procesi i Astanës , Rusia