Grekët duan ta burgosin Turqinë në gjirin e Antalies me Hartën e Seviljes

Përpjekjet e grekëve për ta burgosur Turqinë në gjirin e Antalies

Kurse Turqia i refuzon pretendimet e grekëve, pasi nuk është një tezë racionale të kërkosh 40.000 km2 territor detar duke u nisur nga një ishull me sipërfaqe 10 km2, i cili ndodhet vetëm 2km larg Turqisë dhe 580 km larg Greqisë. (Grafiku është përgatitur nga Agjencia Anadolli-AA)


Fjalët Kyçe: tensioni Turqi-Greqi , tensioni në Mesdhe , Harta e Seviljes