Dhuna policore ndaj afroamerikanëve në të kaluarën e afërt në ShBA

Edhe pse vdekja më 25 maj e afroamerikanit, George Floyd ka shërbyer si pikënisja e protestave antiraciste në shumë shtete të ShBA-së dhuna policore në këtë vend ka marrë shumë jetë njerëzish.

Dhuna policore në ShBA

Në të kaluarën e afërt Dhuna e policisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) ka marrë 7.666 jetë njerëzish, shumica njerëz me ngjyrë. Por videoja e regjistruar nga një kalimtar, e cila tregon vdekjen më 25 maj të afroameriikanit George Floyd, ka ngjallur protesta në mbarë Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe në shumë vende të botës kundër brutalitetit dhe diskriminimit policor. (Grafiku është përgatitur nga Agjencia Anadolli-AA)


Fjalët Kyçe: George Floyd , Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) , afroamerikan , dhuna policore