Turqia rrit eksportin e vajit të ullirit

Turqia vajin e ullirit më shumë e eksporton në Spanjë, Itali dhe ShBA.

Vaji i Ullirit

37% të eksportit 10-mujor të vajit të ullirit, rreth 40 mijë tonë (152 milionë e 564 mijë dollarë të ardhura), Turqia e bën në Spanjë, që është edhe vendi pararojë i këtij sektori në botë. Krahasuar me periudhën e mëparshme eksporti në Spanjë dhe Itali është rritur 35 herë, kurse eksporti në ShBA është rritur me 597%. Vendet ku është eksportuar më shumë vaj ulliri janë Spanja, ShBA-ja dhe Itali.


Fjalët Kyçe: vaj ulliri , eksportet turke , eksporti i vajit të ullirit , Spanjë , Turqi , Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) , Itali