Koronavirusi shkreton destinacionet turistike më të njohura në botë

Destinacionet më të shquara turistike në botë sot janë kthyer në vende të shkreta për shkak të epidemisë së koronavirusit që vazhdon të përhapet akoma.

Efekti pandemisë së koronavirusit në turizëm

Përhapja e shpejtë e koronavirusit (Covid-19) në të gjithë botën dhe frika prej tij kanë nisur që tani ta fusin në vështirësi ekonominë botërore dhe një nga degët më të rrezikuara është edhe turizmi. Mungesa e turistëve është ndjerë edhe në sheshet e destinacionet më të shquara turistike në Evropë dhe Azi. Hotelet, shoqëritë ajrore po përpjetojnë rënie të ndjeshme në të ardhura.


Fjalët Kyçe: efektet e Covid-19 në ekonominë globale , destinacion turistik , Covid-19 , epidemia e koronavirusit