Vizita e Presidentit Erdogan në Vatikan

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan në Vatikan u takua me udhëheqësin shpirtëror të katolikëve, Papa Françesku.

Erdogani në Vatikan

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) ndodhet në një vizitë zyrtare në Vatikan. Fillimisht Presidenti Erdoan dhe bashkëshortja e tij, Emine Erdoan, u pritën nga Prefekti i Shtëpisë Papnore, Kryepeshkopi Georg Gaenswein në Portën e San Damasos.

Kurse Papa Françesku e priti presidentin Erdoan në hyrje të Sallës së Bibliotekës në Pallatin Apostolik, ku lideri i botës katolike pret mysafirët.

"Ju faleminderit për kujdesin", është shprehur presidenti Erdoan, ndërkohë që edhe Papa e ka falënderuar presidentin turk për vizitën.

Presidenti Erdoan dhe Papa Françesku shtrënguan duart para përfaqësuesve të mediave, dhe më pas kaluan në Sallën e Bibliotekës për të mbajtur takimin kokë më kokë, i cili u zhvillua me dyer të mbyllura për gazetarët. Në këtë vizitë Presidenti Erdoan shoqërohet nga bashkëshortja e tij, Emine Erdoan dhe nga Ministri i Energjisë dhe Burimeve Natyrore, Berat Albajrak me bashkëshorten e tij.


Fjalët Kyçe: Presidenti Recep Tayyip Erdogan , Erdogan në Vatikan , Papa Françesku , marrëdhëniet Turqi-Vatikan