Qytetet me panoramën më të bukur në botë

999 rrokaqiej dhe ndërtesa të larta në Pekin janë ndërtuar mbi një sipërfaqe prej 16 mijë e 807 kilometra katrorë.

Pekin, Kinë

Çdo qytet në botë ka horizontin dhe panoramën e tij origjinale. Emporis, banka ndërkombëtare e të dhënave për ndërtesat në botë, ka grumbulluar disa të dhëna nga qytetet më të mëdha të botës dhe na i përcjell këta metropole përmes panoramës së tyre. Në këtë galeri për kemi zgjedhur 25 qytetet me panoramën më të bukur të botës, ku duken gradaçelat me më shumë se 40 kate dhe ndërtesat me lartësi nga 12-39 kate. Ndoshta galeria ju ndihmon për të bërë zgjedhur destinacionin që kërkoni, një destinacion që ju jep jo vetëm kënaqësitë urbane, por ju kënaq edhe me bukuritë natyrore dhe arkitekturore. Qytete që ofrojnë një kombinim të arkitekturës madhështore, horizonte që të lënë pa frymë; qytete ku arti dhe natyra janë në një harmoni të përsosur.


Fjalët Kyçe: ndërtesa të larta , arkiktektura botërore , qiellgërvishtës , rrokaqiej , jeta në metropol