Pasojat e vetos ruse dhe amerikane në KS të OKB

Vetoja që përdorin ShBA dhe Rusia, dy anëtare të përhershme të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, është pengesa kryesore në parandalimin e dramës humanitare dhe vuajtjeve të civilëve palestinezë dhe sirianë.

Këshilli i Sigurimit të OKB-së

Rusia me veton e saj ndaj p/rezolutave për Sirinë, ku vazhdojnë të vriten civilët mbron regjimin e Beshar Esadit, kurse civilët palestinezë paguajnë çmimin e mbrojtjes diplomatike që Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) i ofrojnë Izraelit duke përdorur të drejtën e vetos në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara (OKB).


Fjalët Kyçe: e drejta e vetos , KS i OKB-së , vetoja ruse , vetoja amerikane , p/rezoluta e Halepit