Palestinezët protesojnë Nakban dhe transferimin e Ambasadës së SHBA-së në Jerusalem

Protestat në Gazë | Ushtarët izraelitë martirizuan 60 palestinezë dhe plagosën mbi 2.770 të tjerë gjatë demonstratave të organizuara në kufirin e Gazës së rrethuar, për të protestuar hapjen e Ambasadës së SHBA-së në Jerusalem.

Protestat në Gazë

Palestinezët po vazhdojnë të protestojnë kundër vendimit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për të transferuar Ambasadën e tyre nga Tel-Avivi në Jerusalem dhe për 70-vjetorin e Nakbas (Katastrofa e Madhe). Transferimi zyrtarisht të hënën në Jerusalem i Ambasadës së SHBA-së në Izrael, sipas një vendimi të mëhershëm të Presidentit amerikan, Donald Trump, shkaktoi indinjatë dhe zemërim të madh në rajon.


Fjalët Kyçe: Izrael , Palestinë , Gaza , Jerusalem , indinjatë , sulmet izraelite , transferimi i ambasadës amerikane