Operacionet ajrore në Siri

ShBA, Anglia dhe Franca godasin objektivat kimike të regjimit të Esadit në Siri.

Operacionet ajrore kundër objektivave të regjimit në Siri

Në operacionet ajrore të ndërmarra nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Anglisë dhe Francës ndaj forcave të regjimit të Esadit, i cili në objektiv mori civilët me armë kimike në Gutën Lindore, janë bombarduar objektivat ushtarake të regjimit në kryeqytetin Damask dhe Suvejda. Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg mbështeti sulmet ajrore të përbashkëta të kryera nga SHBA, Anglia dhe Franca ndaj objektivave kimike në Siri. Turqia përshëndeti operacionin e SHBA-ve, Britanisë së Madhe dhe Francës kundër regjimit të Esadit dhe e konsideron si të përshtatshëm. 


Fjalët Kyçe: operacione ajrore , Siri , regjimi i Esadit , ShBA , Anglia , Franca