Metroja e Moskës, ‘pallati madhështor nëntokësor”

Një nga metrotë më të mëdha dhe të vjetra në botë

Metroja e Moskës

Përmes “pallatit" nëntokësor në Moskë çdo ditë kalojnë me miliona njerëz. Ajo dallon nga metrotë e tjera në botë për nga afresket, pikturat, arkitektura dhe shumë gjëra të tjera. Luksi i saj u jep udhëtarëve ndjenjën se gjenden në pallatin më të bukur në botë. Ndërtimi i metrosë ka nisur në vitin 1931 nga Josif Stalin. Linja e parë e metrosë është hapur në vitin 1935 dhe njihet ndryshe edhe si linja e kuqe (sokolniçeskaya). (Fotografitë u mundësuan nga Sefa Karacan i agjencisë zyrtare turke të lajmeve AA).


Fjalët Kyçe: Metroja e Moskës , Rusi , Moskë