Masakra e Hoxhalisë – Përkujtohen viktimat azerbajxhanase të masakruara nga njësitë armene

Qindra azerbajxhanas u masakruan natën e 26 shkurtit në vitin 1992 nga njësitë armene ndërsa 1275 të tjerë u morën robër nga ana e forcave armene. Ndërkaq nga ajo ditë e deri më sot nuk dihet fati i 150 personave të humbur.

Hoxhali

Njësitë armene, në sulmin ndaj qytezës Hoxhali në Karabakun e Sipërm, më 26 shkurt 1992, masakruan në mënyrë të llahtarshme 613 nënshtetas azerbajxhanas të pafajshëm, nga këta 106 ishin gra, 63 fëmijë dhe të tjerët ishin të moshuar mbi 70 vjeç. 


Fjalët Kyçe: masakra e Hoxhalisë , Masakra në Hoxhali , forcat armene , pushtimi armen , Karabaku Malor , Nagorni Karabag , pushtimi armen në Karabak