Malcolm X vazhdon të jetë burim frymëzim për njerëzit

Trashëgimia e liderit të myslimanëve amerikanë me origjinë afrikane vazhdon të reflektohet në çdo rrugë, krahas bulevardit dhe një tregu në Harlem të Nju-Jorkut që mbajnë emrin e tij.

Biografia e Malcolm X

Trashëgimia e Malcolm X, liderit të myslimanëve afroamerikanë vazhdon të reflektohet në çdo rrugë, krahas bulevardit dhe një tregu në Harlem të Nju-Jorkut që mbajnë emrin e tij. Malcolm X u bë i njohur në histori si një nga figurat simbolike të luftës kundër racizmit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) dhe më 21 shkurt të vitit 1965 ai humbi jetën si rezultat i një atentati. (Grafiku është përgatitur nga Anadolu Agency-AA)


Fjalët Kyçe: Malcolm X , lufta kundër racizmit , Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA)