Fjala dhe vendimi i fundit në Bashkimin Evropian janë të Perëndimit

Fakti që të gjithë emrat e propozuar për postet e reja presidenciale në BE vijnë nga shtetet e Evropës Perëndimore dhe Mesdheut, tregon se larmia gjeografike në BE është lënë mënjanë dhe vendet e Evropës Lindore janë abstraktuar.

Fjala dhe vendimi i fundit në Bashkimin Evropian janë të Perëndimit

Anëtareve të reja si Polonia, Çekia, Hungaria dhe Sllovakia, të cilat bëjnë pjesë në bllokun lindor dhe njihen si vendet e Vishegradit, nuk iu dha asnjë post. Këto vende u detyruan të mjaftohen me eliminimin e kandidatit të socialistëve, Frans Timmermans, i cili ka bërë emër me parimin e sundimit të ligjit.


Fjalët Kyçe: Grupi i Vishegradit (V4) , Këshilli Evropian , Komisioni Evropian , BE , Bashkimi Evropian