Festivali tradicional i ecjes mbi zjarr në Japoni

Festivali tradicional i ecjes mbi zjarr në Japoni | Në Festivalin “Mt. Takao-Hiwatari”, që është një festival tradicional japonez i ecjes mbi zjarr, murgjit Yamabushi dhe pjesëmarrësit e tjerë në afërsi të tempullit Yakuo ecën zbathur mbi zjarr, me të cilin sipas besimit të tyre, e pastrojnë trupin dhe shpirtin.

Festivali tradicional i ecjes mbi zjarr në Japoni

Në Festivalin “Mt. Takao-Hiwatari”, që është një festival tradicional japonez i ecjes mbi zjarr, murgjit Yamabushi dhe pjesëmarrësit e tjerë në afërsi të tempullit Yakuo ecën zbathur mbi zjarr, me të cilin sipas besimit të tyre, e pastrojnë trupin dhe shpirtin.


Fjalët Kyçe: tempulli Yakuo , Yamabushi , Mt. Takao-Hiwatari , festivali i ecjes zbathur mbi zjarr , Japoni , zjarr