Erbili i fotografuar nga ajri

Një nga qytetet që zhvillohet më shpejtë në Lindjen e Mesme është edhe Erbili në veri të Irakut.

Erbil-Irak, maj 2017

Qyteti Erbil i Irakut është një ndër qytetet më të rëndësishme që zhvillohet me shpejtësi në Lindjen e Mesme. Në qytet syri të dallon godinat dhe parqet e reja. Qendrat e reja të biznesit dhe blloqet e banesave që janë ndërtuar vitet e fundit formojnë edhe fytyrën e re moderne të qytetit me rreth 1 milionë banorë. Në zhvillimin e Erbilit kontribuojnë edhe kompanitë dhe investitorët nga Turqia, të cilët realizojnë me sukses projekte të panumërta.


Fjalët Kyçe: Erbil , kurdët e Irakut , administrata rajonale kurde në veri të Irakut , Lindja e Mesme