Bota ka “ngelur në klasë” në luftën kundër torturës

Raportet e organizatave të të drejtave të njeriut dhe organizatave ndërkombëtare mbi torturën sistematike në shumë vende zbulojnë se tortura nuk është mundur të parandalohet në mbarë botën.

Bota ka “ngelur në klasë” në luftën kundër torturës

Tortura, një nga krimet më brutale kundër njerëzimit, është një nga krizat kryesore globale në luftën e së cilës vendet kanë dështuar, pavarësisht se ajo ndalohet nga shumë marrëveshje ndërkombëtare. (Grafiku është përgatitur nga Anadolu Agency-AA)


Fjalët Kyçe: lufta kundër torturës