Xhamia Hajdar Kadi në Manastir të Maqedonisë rihapet pas 104 vjetësh

Me pjesëmarrjen e autoriteteve të larta nga vendi dhe Turqia u zhvillua rihapja e Xhamisë Hajdar Kadi

Maqedoni

Ceremonia për inaugurimin dhe rihapjen e xhamisë historike në Manastir u realizua me pjesëmarrjen e zv/kryeministrit të Turqisë Veysi Kaynak, zv/kryeministrit të Maqedonisë Festim Halili, kryetarit të Bashkësisë Islame të Maqedonisë Sulejman Rexhepi, deputetit të Partisë AK nga Stambolli dhe njëherësh kryetar i Grupit të Miqësisë Ndërparlamentare Turqi-Maqedoni Hüseyin Bürge dhe drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Vakëfeve Adnan Ertem.


Fjalët Kyçe: Xhamia Hajdar Kadi , Manastir , Maqedoni