Turqishtja, gjuha e tolerancës në Ballkan

Në qytetin e Shkodrës është zhvilluar konferenca “Turqishtja, gjuha e tolerancës në Ballkan”, që kishte në fokus fjalët e përbashkëta, me pjesëmarrjen e zyrtarëve të institucioneve turke dhe shqiptare dhe studiuesve nga vende të ndryshme të rajonit.

Konferenca për turqishten në Shkodër

Në qytetin e Shkodrës është zhvilluar konferenca “Turqishtja, gjuha e tolerancës në Ballkan”, që kishte në fokus fjalët e përbashkëta, me pjesëmarrjen e zyrtarëve të institucioneve turke dhe shqiptare dhe studiuesve nga vende të ndryshme të rajonit.
Në këtë konferencë morën pjesë 6 kumtues nga 5 shtete: Turqia, Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Serbia.

Kumtuesit pjesëmarrës në konferencë ishin Kryetari i Institutit të Gjuhës Turke, Prof. dr. Gürer Gülsevin, Prof. Lindita Xhanari (Latifi) nga Shqipëria, Leyla Şerif Emin nga Maqedonia e Veriut, Prof. dr. Irfan Morina dhe Prof.as.dr. Elsev Birina Lopar nga Kosova si dhe Prof. dr. Marija Dindic nga Serbia.


Fjalët Kyçe: turqizmat në gjuhën shqipe , Shkodër , Murat Ahmet Yörük , Zafer Kiyici , Qendra Kulturore Turke e Institutit “Yunus Emre” , turqishtja