Turqia ndihmon Shqipërinë të kapërcejë pasojat e tërmetit

Me institucionet e saj Turqia është gjendur menjëherë pranë Shqipërisë duke dërguar ndihma dhe ekipe të specializuara pas tërmetit të rëndë.

Ndihmat turke për popullin shqiptar

Nga Turqia shkuan në Shqipëri ekipe për kërkim-shpëtim, mbështetje shëndetësore, ndihma humanitare dhe ekipi mediatik. Turqia dërgoi po ashtu kamionë me ndihma humanitare me 120 tenda, 2.750 batanije dhe 100 sete higjienike. Gjysmëhëna e Kuqe Turke dhe Ekipi i Ndihmës Humanitare i AFAD-it kanë ngritur tenda dhe janë duke i plotësuar nevojat e banorëve. Kurse Presidenti Recep Tayyip Erdoğan ka paralajmëruar ndërtimin e500 njësive të banimit në Shqipëri për të prekurit nga tërmeti.


Fjalët Kyçe: ndihmat turke , Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) , Presidenti Recep Tayyip Erdogan , Departamenti për Menaxhimin e Fatkeqësive dhe Situatave Emergjente (AFAD) , Gjysmëhëna e Kuqe Turke , tërmeti në Shqipëri