Specialitetet turke që duhen shijuar patjetër

Copa mishi të shkuara në një hell të vogël prej metali a prej druri dhe të pjekura mbi zjarr. Shishqebap qengji, viçi etj.

Shishqebap

Kuzhina turke është një nga kuzhinat më të pasura në botë. Edhe pse jemi përpjekur të paraqesim këtu disa shembuj nga gatimet e shijshme turke, lista është pothuajse e pafund. Por ne mund t'ju ofrojmë të paktën shijet e preferuara të vizitorëve në Turqi, të cilat nuk duhen lënë pa u provuar nëse ju bie rruga këndej.


Fjalët Kyçe: kuzhina turke , gatime turke , kafe turke , imambajalldi , shishqebap , bakllava