Specialitetet turke që duhen shijuar patjetër

Është një lloj piteje e hollë dhe e rrumbullakët me kimë (me mish viçi), qepë dhe majdanoz.

Lahmaxhun (Lahmacun)

Kuzhina turke është një nga kuzhinat më të pasura në botë. Edhe pse jemi përpjekur të paraqesim këtu disa shembuj nga gatimet e shijshme turke, lista është pothuajse e pafund. Por ne mund t'ju ofrojmë të paktën shijet e preferuara të vizitorëve në Turqi, të cilat nuk duhen lënë pa u provuar nëse ju bie rruga këndej.


Fjalët Kyçe: kuzhina turke , gatime turke , kafe turke , imambajalldi , shishqebap , bakllava