Specialitetet turke që duhen shijuar patjetër

Ëmbëlsirë e butë që bëhet me niseshte e me sheqer, me arra, bajame apo pistaqe dhe që ndahet në copa të vogla me trajta të ndryshme.

Llokume turke

Kuzhina turke është një nga kuzhinat më të pasura në botë. Edhe pse jemi përpjekur të paraqesim këtu disa shembuj nga gatimet e shijshme turke, lista është pothuajse e pafund. Por ne mund t'ju ofrojmë të paktën shijet e preferuara të vizitorëve në Turqi, të cilat nuk duhen lënë pa u provuar nëse ju bie rruga këndej.


Fjalët Kyçe: kuzhina turke , gatime turke , kafe turke , imambajalldi , shishqebap , bakllava