Dëshmorët e Çakanalasë u evokuan në Shkodër

Në qytetin e Shkodrës u organizuan ceremoni dhe aktivitete përkujtimore me rastin e 18 Marsit, Ditës së Fitores së Çanakkalasë.

Shkodër, 18 mars 2018

Nën kujdesin e institutit turk "Yunus Emre" në Shkodër, është organizuar ceremonia e përkujtimit “Dita Përkujtimore e Dëshmorëve të 18 Marsit” ose ndryshe Dita e Fitores së Çanakkalasë, me pjesëmarrjen e ambasadorit të Republikës së Turqisë në Tiranë Murat Ahmet Yoruk, autoriteteve zyrtare shqiptare, gjithë personelit të ambasadës, familjeve të ushtarakëve të rënë dëshmorë në Betejën e Çanakkalasë, përfaqësuesve të shoqatave dhe institucioneve turke në Shqipëri, qytetarë të Shkodrës, etj. (Fotografitë: Olsi Shehu – Anadolu Agency)


Fjalët Kyçe: Qendra Kulturore Turke e Institutit “Yunus Emre” , Shkodër , Hasan Riza Pasha , 18 Marsi Dita Përkujtimore e Dëshmorëve dhe Dita e Fitores në Çanakala , Çanakkalaja është e pakalueshme! , dëshmorët e Çanakalasë , Fitorja e Çanakalasë