Adem Jashari, simboli i pavarësisë së Kosovës

Presidenti i parë i Kosovës, Ibrahim Rugova i ka dhënë Adem Jasharit titullin “Heroi i Kosovës”.

Adem Jashari

Adem Jashari, një nga themeluesit dhe komandantët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, është njëkohësisht edhe një nga simbolet më të rëndësishëm të luftës së Kosovës dhe  pavarësisë së vendit. Presidenti i parë i Kosovës, Ibrahim Rugova i ka dhënë atij titullin “Heroi i Kosovës”. (Grafiku është përgatitur nga Anadolu Agency-AA)


Fjalët Kyçe: Adem Jashari , Ushtria Çlirimtare e Kosovës (UÇK) , Pavarësia e Kosovës , Lufta e Kosovës