Turqia e vendosur në luftën kundër DAESH

Turqia ka shtuar masat e sigurisë në kufi për të penguar kalimin e luftëtarëve të huaj terroristë drejt Sirisë dhe Irakut si dhe ka intensifikuar bashkëpunimin me vendet evropiane, burimi më i madh i këtyre luftëtarëve.

Turqia e vendosur në luftën kundër DAESH

- Ushtria turke ka marrë masa shtesë -tank i ushtrise turke

Ushtria turke për të penguar kalimin e luftëtarëve të huajve nga kufiri i Turqisë drejt Sirisë dhe Irakut ka marrë masa shtesë. Në këtë kontekst janë gërmuar 365 kilometra trashe, është ndërtuar 70 kilometra mur dheu, 7 kilometra mur betoni, 22 kilometra pengesë me tel fizarmonikë, 145 kilometra gardh me tel u rinovua dhe u shtuan 90 kilometra të tjerë. Për të ushtruar më mirë kontroll janë ndriçuar 270 kilometra vijë kufitare, ndërkohë i gjithë personeli ushtarak afër kufirit është dislokuar në kufi.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme