Koment - Procesi i rikthimit në Bosnje-Hercegovinë

Sipas të dhënave te UNHCR-së deri më sot në Bosnjë-Hercegovinë në shtëpitë e tyre janë kthyer pak më shumë se 1 milionë njerëz nga 2,2 milionë të shpërngulur me forcë në total gjatë luftës civile të Bosnjës.

Koment - Procesi i rikthimit në Bosnje-Hercegovinë

Federata e Bosnjës dhe Hercegovinës që përbën 51% të territorit të këtij vendi e kontrolluar nga boshnjakët dhe kroatët në krahasim me entitetin serb të Republikës Serbe shënoi më shumë raste të kthimit. Ndërkaq kthimi në entitetin serb filloi pas 6 vitesh të përfundimit të luftës. Një pjesë e boshnjakëve dhe kroatëve për shkak të arsyeve të ndryshme nuk janë në gjendje të kthehen në vendet e tyre në zona të kontrolluara nga serbët.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme