Vendet e Partneritetit Lindor dhe demokracia

Një vështrim mbi vendet e Partneritetit Lindor: Gjeorgjia, Moldavia, Ukraina, Armenia, Azerbajxhani dhe Bjellorusia.

Vendet e Partneritetit Lindor dhe demokracia

Vendet e Partneriteti lindor dhe demokracia
Ekziston gjithashtu një marrëdhënie interesante midis Marrëveshjes së Asociimit me BE-në dhe nivelit të demokracisë në Vendet e Partneriteti Lindor.

Marrëveshja e Asociimit shërben njëherazi për të njohur reformat e ndërmarra në disa nga vendet lindore fqinje, dhe gjithashtu si një nxitje për të bërë ndryshime të tjera. Gjeorgjia, Moldavia and Ukraina post-Euromaidan kanë ndjekur këtë rrugë.

Nga kjo perspektivë, hapësira mes tre vendeve që kanë firmosur Marrëveshjen dhe tre të tjerave të cilat kanë zgjedhur të tjera marrëveshje, pritet të rritet me kalimin e kohës.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme