Koment: Samiti i NATO-s, vendime të rëndësishme dhe Turqia

Megjithëse në samitin e Uellsit u theksua edhe një herë roli rajonal i Turqisë, kjo e fundit është e shqetësuar nga zbatimi i disa vendimeve që NATO-s.

Koment: Samiti i NATO-s, vendime të rëndësishme dhe Turqia

Për shembull, pushtimi i Ukrainës nga Rusia dhe problemi i ISID ka treguar kufijtë e sigurisë së NATO-s dhe të vendeve anëtare. Ukraina edhe pse nuk është anëtare e NATO-s, ajo është një vend që mbështetet hapur nga të gjithë anëtarët e NATO-s. Por megjithëkëtë Rusia e sfidoi NATO-s dhe e pushtoi dhe aneksoi zonën e Krimesë. Vendet anëtare të NATO-s jo vetëm që nuk e ndaluan dot këtë pushtim, por nuk patën efekt as embargot që zbatuan për ti dhënë fund atij. Ndoshta marrëveshja e armëpushimit e arritur gjatë këtij samiti ndërmjet Ukrainës dhe Rusisë mund ta ndalojë këtë luftë, por për ta kthyer Krimenë në statusin e dikurshëm nevojiten më shumë përpjekje.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme