Periudha e re në politikën turke

Çfarë ndryshimesh pritet të ndodhin në politikën e brendshme dhe të jashtme të Turqisë në “kuadër të periudhës së re”?

114775
Periudha e re në politikën turke

Si përfundim nuk pritet që qeveria e 62-të e drejtuar nga Davutollu të zbatojë politika shumë radikale dhe të ndryshme nga ato të deritanishme gjatë kësaj jetëgjatësie të shkurtër, rreth 9 muaj. Kjo qeveri do të punojë për të ruajtur stabilitetin deri në zgjedhjet e përgjithshme, që planifikohen të mbahen në 7 qershor 2015, dhe për ndërtimin e infrastrukturës së një Turqie të re. Natyrisht që guri themelor i të gjithë kësaj politike është përgatitja e një kushtetute demokratike. Dhe çështja se do ta bëjë apo jo Turqia një kushtetutë të re, kjo varet nga përfundimet që do të dalin nga zgjedhjet e 2015-s. Ndoshta pas kësaj date e ashtuquajtura “Turqia e Re” do të bëhet edhe më konkrete.

- Nga Prof. Dr. Ramazan GOZEN -
Pedagog në Degën e Shkencave Politike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Universitetin “Marmara”.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme