Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Periudha e re në politikën turke

Çfarë ndryshimesh pritet të ndodhin në politikën e brendshme dhe të jashtme të Turqisë në “kuadër të periudhës së re”?

Periudha e re në politikën turke

Vetëm se nga ana tjetër me sa duket në politikën e jashtme të Turqisë nuk do të ketë ndonjë ndryshim thelbësor, në veçanti në politikat ndaj Lindjes së Mesme dhe ndaj Sirisë. Erdoan dhe Davutollu në fjalimet e para që bënë, vazhduan të mbrojnë tezën se politika e Turqisë ndaj Pranverës Arabe në përgjithësi dhe ndaj Sirisë në veçanti janë politika me ndërgjegje dhe njerëzore. Si rrjedhim mund të parashikohet që Turqia do të vazhdojë të qëndrojë kundër Esadit dhe regjimit të tij, të përkrahë opozitarët e Esadit, të mbajë një qëndrim të distancuar ndaj Sisit në Egjipt, të përkrahë Hamasin, të kritikojë Izraelin, të jetë pro integritetit politik dhe territorial në Irak dhe se do të vazhdojë të punojë për zgjidhjen e problemit kurd.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme