Shënohet 13-vjetori i Marrëveshjes së Ohrit

Në këtë përvjetor, autoritetet thonë se Marrëveshja është bërë pjesë e Kushtetutës, ndërsa, nga ana tjetër, ka shumë kritika për mënyrën e zbatimit të saj në praktikë.

Shënohet 13-vjetori i Marrëveshjes së Ohrit

Në konferencë kanë munguar aktorët kryesorë, kryeministri i Maqedonisë, Nikolla Gruevski, dhe lideri i BDi-së, Ali Ahmeti, ish-përfaqësues politik i UÇK-s. Munguan edhe përfaqësues të VMRO-së, firmosësit e dokumentit, Branko Cërvenkovski dhe Lupço Gergevski, si dhe përfaqësues nga opozita shqiptare.

N.P.Bekteshi/Shkup


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme