Kthesat kritike në politikën e brendshme dhe të jashtme turke

Me sa duket pas 11 gushtit politika e Turqisë ka hyrë në një periudhë më dinamike dhe më emociononte të dominuar nga lidershipi i Erdoanit, i cili pritet të veprojë në kuadër të sensibiliteteve kombëtare dhe ndërkombëtare.

Kthesat kritike në politikën e brendshme dhe të jashtme turke

Sa do pozitiv që të jetë ky sensibilitet i Obamës, ai duhet kritikuar për faktin se nuk është koherent dhe i qëndrueshëm. Sepse administrata e Obamës nuk ka bërë asnjë reagim ndaj masakrimit dhe plagosjes së mijërave njerëzve nga forcat ushtarake izraelite në Gazë. Në të njëjtën mënyrë nuk duhet harruar që Obama të njëjtin sensibilitet nuk e ka treguar as ndaj vrasjes së civileve në Siri, madje ndaj përdorimit të armëve kimike ndaj tyre.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme