Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Sulmi i Izraelit në Gazë

Ndoshta Izraeli mundohet ti tregojë edhe një herë Hamasit dhe rretheve antisemitiste se është i fuqishëm dhe i gatshëm, por kjo nuk e bën atë të paprekshëm nga vorbulla e dhunës që ka përfshirë Lindjen e Mesme.

Sulmi i Izraelit në Gazë

Ashtu si përherë edhe këtë sulm Izraeli e mbështeti në pretendimin se palestinezët po bëjnë terror. Vetëm se shumë pak njerëz arritën të thonë që ky pretendim është i pabazë dhe që sulmet janë jo-propocionale dhe ajo që po ndodh është masakër. Përsëri ashtu siç po ndodh për dhjetëra vite me radhë bota heshti edhe një herë përballë masakrave të Izraelit në Gaza. SHBA dhe vendet perëndimore u bënë apel palëve për vetëpërmbajtje, por këto deklarata nuk patën ndonjë ndikim në drejtim të ndalimit të Izraelit të ndërpresë operacionet. Nga ana tjetër nga disa liderë të vendeve të rajonit, për shembull nga Presidenti Gyl dhe Kryeministri Erdoan erdhën reagime dhe retorika shumë të ashpra.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme