Domethënia dhe rëndësia e ramazanit

Ramazani krahas ibadetit të dendur fetar përmban në vetvete edhe aktivitete me dimensione ekonomike, sociologjike dhe psikologjike, duke qenë kështu një muaj me agjendë të gjithanshme që ka përfundimet dhe ndikimet e veta serioze mbi njeriun, shoqërinë.

Domethënia dhe rëndësia e ramazanit

Në qoftë se mosmarrëveshjet ndërmjet vendeve myslimane do të kishin qenë të kufizuara vetëm me këtë, atëherë kjo mund të mos ishte edhe aq shumë e rëndësishme. Vetëm se problemi është edhe më i madh; brenda atmosferës së Ramazanit në vendet myslimane njerëzit vazhdojë të vrasin njëri-tjetrin. Madje disa e bëjnë këtë për hir të një qëllimi mjaft politik siç është ai shiit-suni, gjë që nuk ekziston në esencën e fesë islame. Në kohën e Profetit Muhamed gjatë muajit të Ramazanit dhe muajt e tjerë të shenjtë armët pushonin, luftërat merrnin fund; kurse sot vendet islame nuk e marrin aspak në konsideratë këtë traditë. Gjaku i myslimanëve vazhdon të derdhet në Siri, në Irak, në Afganistan dhe në një formë që është shumë larg frymës së atmosferës së Ramazanit.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme